Ministerul ucrainean de Externe are un purtător de cuvânt generat de inteligența artificială
Externe 3 mai 2024, 19:45 | 824

Ministerul ucrainean de Externe are un purtător de cuvânt generat de... inteligența artificială! Este vorba de un avatar numit Victoria Și, care împrumută înfățișarea cântăreței Rosalie Nombre. Victoria urmează să comenteze afacerile consulare, citind texte redactate de oameni, informează France Presse.

VICTORIA SI, purtătorul de cuvânt generat de AI al Ministerului ucrainean de Externe: "Numele meu este Victoria Și. Am fost creată de Ministerul de Externe al Ucrainei, folosind tehnologii de inteligență artificială, pentru a vă informa rapid și calitativ despre serviciile consulare. Sunt o persoană digitală. Adică, textul pe care îl auziți nu a fost citit de o persoană reală. A fost realizat de inteligența artificială."

Victoria Şi a fost creată după înfățișarea cântăreței ucrainene Rosalie Nombre, născută în Doneţk. Ministerul ucrainean de Externe a declarat că Victoria va comenta informații destinate presei, dar pentru a evita declarațiile false, în colțul de jos a înregistrării este un cod QR, pentru a demonstra autenticitatea materialelor video.

VICTORIA SI, purtătorul de cuvânt generat de AI al Ministerului ucrainean de Externe: "Voi vorbi și despre reacția Ministerului de Externe la incidentele sau urgențele de la frontieră și voi informa despre alte subiecte importante."

„Adevărații diplomați vor putea să fie mai eficienți și să se concentreze asupra altor sarcini”, a explicat ministrul de Externe, Dmitro Kuleba. Inteligența artificială, o tehnologie aflată în plină creșterea, a devenit de neocolit în ultimii ani. Totuși, dezvoltarea acesteia cu mare viteză ridică probleme etice în multe domenii. Jurnalismul nu face excepție, iar folosirea unor conținuturi generate de inteligența artificială se află în dezbaterea redacțiilor.

Opinia ta contează. Comentează!