Aproape două mii de sticle de vin pastoral au fost sfințite în ajunul Paștelui, care va fi sărbătorit duminică
Social 3 mai 2024, 17:46 | 375

Aproape două mii de sticle de vin pastoral au fost sfințite în ajunul Paștelui, care va fi sărbătorit duminică. S-a întâmplat la o vinărie, în cadrul unei ceremonii oficiate de Înalt-preasfințitul Mitropolit al Basarabiei, Petru.

Datorită acestui ritual, credincioșii vor putea cumpăra vinul sfințit chiar din magazine.

PETRU PĂDURARU, mitropolitul Basarabiei: "Vinul are o însemnătate foarte importantă pentru că el a fost sfințit și în timpul mântuitorului Isus Hristos, fiind pe pământ, a binecuvântat vinul și a binecuvântat și să gustăm câte puțin. Să nu ne îmbătăm, că e păcat."

Reprezentanții vinăriei spun că păstrează cu strictețe tradiția de a sfinți vinurile pastorale, pentru că aceasta are o semnificație aparte.

SORIN MASLO, directorul general al vinăriei: "Ne bucurăm că avem deja o tradiție de mulți ani și înaintea frumoaselor sărbători de Paști vinurile noastre sunt binecuvântate de către Înaltpreasfințitul Mitropolit al Basarabiei, Petru. Aceste vinuri vor ajunge în rețeaua comercială națională."

Aproape 2000 de sticle de vin sfințit vor fi distribuite în toate punctele comerciale ale vinăriei, pentru a ajunge pe masa de sărbătoare a cât mai multor creștini. Potrivit tradiţiei, vinurile pastorale sunt asociate sfintelor sărbători. Licoarea simbolizează sângele Domnului vărsat pe cruce şi este folosită la una dintre cele mai importante taine bisericești – Sfânta Împărtășanie.

Opinia ta contează. Comentează!