Curtea Constituţională a avizat pozitiv un proiect de revizuire a Legii Supreme care prevede excluderea imunității parlamentare. Inițiativa ar urma să fie examinată în Parlament, doar că pentru a fi operată o asemenea modificare în Constituţie sunt necesare voturile a cel puțin 67 de legislatori. Deocamdată doar 39 de deputați sunt dispuși să renunțe la privilegiile și protecția pe care le-o asigură imunitatea. Unii analişti politici sunt de părere că, în acest mod, se încearcă temperarea revoltei populare în ajunul protestului din 24 aprilie, anunţat de Platforma "Demnitate şi Adevăr".

Proiectul de revizuire a Constituţiei urmează să fie examinat în plenul legislativului peste şase luni de la data înregistrării în Parlament. Legea Supremă poate fi modificată cu voturile a 67 de parlamentari, iar în prezent nici măcar în interiorul majorităţii parlamentare, din care fac parte 57 de deputaţi, nu există consens cu privire la acest proiect.

Unul dintre legislatorii din majoritatea parlamentară care nu a semnat inițiativa este președintele de onoare al Partidului Democrat. Dumitru Diacov crede că proiectul este unul populist.

Unii analişti politici califică proiectul deputaţilor de modificare a Constituţiei drept o încercare de a potoli nemulţumirile oamenilor, în ajunul protestului din 24 aprilie, având în vedere că ridicarea imunităţii parlamentarilor este una dintre revendicările înaintate în cadrul manifestaţiilor anterioare.

Tot astăzi, Curtea Constituţională a avizat pozitiv un alt proiect de completare a Legii Supreme. Este vorba despre un articol nou care să reglementeze statutului şi atribuţiile avocatului poporului.