Poliţia l-a identificat pe unul dintre atacatorii din biserica din regiunea Normandia. Nu avea nicio condamnare în cazier, însă era la evidenţa autorităţilor după două tentative de a ajunge în Siria. Individul de 19 ani purta o brăţară de monitorizare, iar în timpul atacului dispozitivul era deconectat. La o zi de la atacul terorist care a oripilat sufletele francezilor, credincioşii s-au adunat în sfântul lăcaş pentru a le aduce un omagiu victimelor.

Unul dintre atacatori era născut în oraşul în care a produs atacul şi provenea dintr-o familie de algerieni şi avea 19 ani. În perioada martie-mai 2015 a încercat să ajungă de două în Siria pentru a se afilia Statului Islamic, dar a fost întors în ţară. Autorităţile l-au plasat în arest la domiciliu şi i-au ataşat o brăţară electronică. În privinţa celuilalt atacator, se continuă cercetările pentru a-i stabili identitatea. Potrivit procurorului general al Franţei, când au intrat în biserică, indivizii aveau cu ei o centură explozibilă şi o bombă falsă, trei cuţite şi un cronometru de bucătărie învelit în folie de aluminiu.

Cei care l-au cunoscut pe tânărul atacator spun că, acesta avea un dispreţ pentru Franţa, iar deseori invoca versete din Coran, încercând să-i îndoctrineze.

Actul de violenţă i-a şocat pe locuitorii regiunii Normandia. La o zi de la tragedie, mai mulţi credincioşi şi-au dat întâlnire la biserică pentru a depune flori şi lumânări în memoria victimelor.

Măicuţa Daniela, care a reuşit să scape de furia agresorilor, a povestit că toată scena din biserică a fost filmată şi că au ţinut un fel de slujbă în arabă. Mai mult, ei au obligat preotul de 84 de ani să îngenuncheze. În momentul când a încercat să se apere, a început toată drama.