Știrile Curente

Meteo Horoscop
Jurnalist intimidat de un fost polițist
Reporterul ziarului „Observatorul de Nord” din Soroca Vadim Șterbate a fost amenințat pe o rețea de socializare de către un fost şef de post de poliţie din același raion. Asta după ce jurnalistul a publicat mai multe fotografii cu maşini parcate ilegal în imediata apropiere a Inspectoratului de Poliție Soroca.  Asta a scris Serghei Boldescu pe pagina de Facebook a reporterului Vadim Şterbate. Pe site-ul Inspectoratului General al Poliției, există CV-ul lui Boldescu, în care se menţionează că el este şef de post într-un sat din raionul Soroca. După ce Vadim Şterbate a publicat această informaţie, reprezentanţii IGP au spus însă că Boldescu NU mai este poliţist, el fiind concediat în mai 2016, pentru că a fost găsit vinovat într-o cauză penală pentru tortură, pornită în 2010. Curtea de Apel Bălți l-a condamnat la cinci ani de închisoare şi l-a privat de dreptul de a ocupa funcții în MAI pe acelaşi termen. Însă, în baza unui alt articol, executarea pedepsei a fost suspendată pe trei ani.
În acest context, mai multe organizaţiii de media au condamnat acțiunile de intimidare la adresa lui Vadim Șterbate și s-au arătat îngrijorate de amenințările din partea unui fost angajat al Inspectoratului de Poliție Soroca. Iar în privinţa problemei puse în discuţie de către jurnalist, ofiţerul de presă al acestei instituţii a declarat că şoferii care au staționat ilegal vor fi sancționați. Ei riscă trei puncte de penalizare și o amendă de până la 750 de lei. 
07 December 2017 19:40 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64