Știrile Curente

Meteo Horoscop
Platon, condamnat la 18 ani de închisoare
Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Sentința a fost dictată astăzi de Judecătoria Chişinău. Totodată, magistraţii l-au obligat pe Platon să achite Băncii de Economii prejudiciu în valoare de aproximativ 800 de milioane de lei. Procurorul s-a arătat „satisfăcut” de decizie, iar avocaţii au declarat că o vor contesta la Curtea de Apel Chişinău.  Veaceslav Platon a fost adus la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, de ofiţerii de la Detaşamentul cu Destinaţie Specială Pantera pentru a asista la pronunţarea sentinţei. Procurorul de caz, care cerea o pedeapsă de 23 de ani de închisoare, încă nu a decis dacă va contesta decizia în instanţa superioară.
Avocaţii lui Platon au declarat că acesta nu a avut parte de un proces de judecată corect.
Eduard Rudenco a declarat că în scurt timp, Veaceslav Platon va prezenta probe care vor demonstra că banii de la BEM ar fi fost furaţi de primarul de Orhei, Ilan Şor, cercetat și el în acest dosar, doar că în arest la domiciliu. Avocaţii au mai declarat că se vor adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și vor cere condamnarea Republicii Moldova pentru modul în care a fost judecat clientul lor. Tot astăzi, urmau să fie examinate două plângeri de-ale lui Veaceslav Platon la Judecătoria Chişinău, sediul Centru. Şedinţele au fost amânate din motiv că maşina în care era escortat Platon s-ar fi defectat. Cel puţin asta i-a comunicat şeful Detaşamentului cu Destinaţie Specială Pantera judecătoarei de instrucţie. Precizăm că, Veaceslav Platon a fost cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, fiind acuzat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. El a fost reţinut la Kiev pe 25 iulie şi extrădat în Republica Moldova pe 29 august, fiind transportat pe aeroportul din Chişinău cu o cursă charter de lux. Acuzatorii de stat spun că el ar fi dobândit ilicit 800 de milioane de lei luând credite de la Banca de Economii. Veaceslav Platon a respins învinuirile, iar într-o înregistrare audio făcută la una dintre şedinţele de judecată la care a participat a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc ar sta în spatele „jafului miliardului” din sistemul bancar şi că l-ar fi folosit pe Ilan Shor în acest caz. Totodată, el a povestestit că Plahotniuc ar fi scos ilegal 80 de milioane de dolari din Victoriabank. Platon a declarat atunci că a dezvăluit toată schema procurorilor, însă aceştia nu au luat măsuri. Anterior, Ilan Şor s-a declarat nevinovat, iar Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. 
20 April 2017 19:47 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64