Știrile Curente

Meteo Horoscop
Procedură nouă pentru cetățenie
Vești bune pentru cetățenii români din Republica Moldova cărora le-a fost retrasă cetățenia pe motiv că atunci când erau minori nu au fost trecuți în certificatul de cetățenie al părinților. Deputatul formațiunii politice Uniunea Salvați România, Matei Adrian Dobrovie, a înregistrat în Parlamentul de la București un proiect în care propune ca pentru aceste persoane să fie introdusă o procedură nouă, de recunoaștere a dobândirii cetățeniei române.  Deputatul Matei Adrian Dobrovie, care este și vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, afirmă că mii de cetățenii români cu domiciliul în străinătate, majoritatea tineri din Republica Moldova, nu pot să obțină un nou pașaport românesc din cauza unei probleme de comunicare între Direcția Generală de Pașapoarte și Autoritatea Națională pentru Cetățenie.
Autoritatea Națională pentru Cetățenie nu a eliberat documente pentru minorii care au dobândit cetățenia română odată cu părinții și de aceea câteva mii de cetățeni români nu se află în evidențele Direcției Generale de Pașapoarte. În aceste condiții, sunt încălcate mai multe drepturi, afirmă politicianul de la București.
Matei Adrian Dobrovie mai spune că a așteptat o soluție din partea Ministerului Justiției, însă fără succes. În aceste condiții a înregistrat o inițiativă legislativă, primul său proiect de altfel. Astfel, pentru a nu depune un nou dosar pentru dobândirea cetățeniei române, așa cum se cere în prezent, USR propune o procedură de recunoaștere a dobândirii cetățeniei române odată cu părinții de către minorii neincluși în certificatul de cetățenie română al acestora. Pentru asta s-ar depune o cerere la Comisia de Cetățenie, iar actele necesare ar fi:
Proiectul de lege a fost înregistrat ieri și urmează a fi dezbătut. 
21 April 2017 19:40 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64