Știrile Curente

Meteo Horoscop
Tocarea crengilor, misiune imposibilă
La o săptămână de la incendiul ce a cuprins o platformă de crengi uscate din sectorul Buiucani, autoritățile municipale încă nu știu care a fost cauza izbucnirii. Nici în cazul pârjolului de la Cimitirul „Sfântul Lazăr” nu au stabilit cum a pornit focul. Între timp, lucrările de tocare a ramurilor bat pasul pe loc. Singurul utilaj pentru prelucrarea lemnului de care dispune municipalitatea a ieșit din funcțiune. Iar cumpărarea unor echipamente noi ar putea dura câteva săptămâni.    

Potrivit reprezentanților Preturii Centru, utilajul care prelucra crengile uscate adunate pe Stadionul Republican a intrat în pană săptămâna trecută, iar de atunci lucrările au fost lăsate baltă.   

Chiria utilajului de la Șoldănești, dar și cheltuielile de combustibil ar putea costa bugetul municipal aproape două milioane de lei. Așa că Primăria intenționează să cumpere unul sau două echipamente de prelucrare a lemnului. Nu se știe însă cât va dura procedura de achiziție.

De teama izbucnirii unor noi incendii, autorităților municipale nu le rămâne decât să mizeze pe ajutorul polițiștilor care fac de gardă în preajma depozitelor cu crengi. 

Săptămâna trecută, flăcările au mistuit crengile depozitate pe un teren din sectorul Buiucani, iar fumul dens a împânzit sectoare întregi ale orașului. A ars și o porțiune de câteva sute de metri pătrați din Cimitirul „Sfântul Lazăr”, unde erau adunate ramuri uscate. Menționăm că grămezile de crengi au fost adunate în urma ninsorilor abundente de la sfârşitul lunii aprilie. 
 
17 July 2017 19:10 420
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64