Știrile Curente

Meteo Horoscop
Încă 30 de zile pentru Chirtoacă
Dorin Chirtoacă se va afla în arest la domiciliu încă 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi după ce procurorii anticorupție au depus un demers în acest sens. Tot azi, avocații primarului suspendat au cerut ca instanţa să-i permită lui Chirtoacă să părăsească țara pentru câteva zile. Solicitarea a fost însă respinsă de Judecătoria Chișinău. 

Avocații lui Chirtoacă au mai cerut înlăturarea procurorului de caz din proces, însă și această solicitare a fost respinsă. După ședință, procurorul anticorupție Dumitru Robu a refuzat să comenteze cererea de înlăturare din proces, dar s-a referit la necesitatea de prelungire a măsurii preventive. 

Cu toate acestea, Dorin Chirtoacă afirmă că acuzatorii nu aveau temei pentru a solicita prelungirea mandatului de arestare. 

Cât despre cererea de a părăsi Republica Moldova, Chirtoacă a motivat-o printr-o invitație de a participa la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa. 

Unul dintre avocații lui Dorin Chirtoacă susține că, odată cu respingerea cererii, Republica Moldova va apărea într-o lumină proastă. 

Dorin Chirtoacă este învinuit de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El a fost reținut pe 25 mai și este cercetat în arest la domiciliu. 
 
11 September 2017 19:40 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64