Știrile Curente

Meteo Horoscop
Ar fi prezentat probe cu abateri
Procurorul prezintă probele așa cum dorește el, dar nu cum prevede legea. Acuzația a fost făcută de unul dintre avocații lui Platon după o ședință în dosarul în care clientul său este învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a ofițerilor de la „Pantera”. 

Ședința a început cu o solicitare a noului avocat al lui Platon, care a cerut înlăturarea din proces a apărătorilor din oficiu. Galina Moscalciuc a acceptat cererea. Același avocat a solicitat și termen pentru a examina dosarul, iar judecătoarea i-a permis să facă acest lucru pe durata procesului. Ulterior, procurorul de caz a prezentat un șir de probe care au stat la baza învinuirii. Acuzatorul nu a făcut-o însă conform legii, afirmă Eduard Rudenco.

Avocatul s-a arătat indignat și de faptul că procurorul de caz a prezentat drept probă mai multe telefoane mobile, însă nu și informaţiile pe care le conțin acestea.

La toate încercările jurnaliștilor, procurorul anticorupție Alexandru Cernei a refuzat să răspundă la întrebări. Ședința următoare va avea loc mâine, atunci când părțile în proces vor vedea și audia imaginile video în care Platon ar fi vrut să-i corupă pe mascații de la Pantera. Potrivit acuzatorilor de stat, deținând pachetul majoritar al mai multor companii de asigurări, Veaceslav Platon ar fi intenţionat să sustragă milioane de lei de pe conturile acestora. El ar fi acţionat în complicitate cu două persoane. Una dintre acestea se află în arest preventiv, iar alta - sub control judiciar. Procurorii spun că pentru infracţiunea comisă inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare. Totodată, la sfârşitul lunii mai, acuzatorii de stat au expediat în judecată un dosar în care Platon este învinuit că în timpul unei discuţii cu doi angajaţi de la „Pantera” le-ar fi promis apartamente în capitală, automobile sau câte cinci mii de euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, dar şi pentru a avea acces la un telefon mobil. 
 
13 September 2017 19:37 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64