Liderii organizațiilor de tineret a șase partide pro-europene au semnat astăzi o declarație
Social 7 mai 2024, 20:40 | 886

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este o misiune națională, în care fiecare contribuie activ la formarea viitorului țării. Este vorba despre un proces complex, ce necesită colaborare, dialog deschis și respect reciproc. De această părere sunt liderii organizațiilor de tineret a șase partide care au semnat astăzi o declarație, prin care se angajează să contribuie la aderarea Republicii Moldova la blocul comunitar. „Este momentul să le arătăm tuturor că tinerii sunt gata să-și asume responsabilitatea și să fie catalizatorii schimbării”, au subliniat semnatarii.

ANTON ȘCOLNIC, membru PSDE: "Ne-am unit și consolidat forțele, ideile și viziunile, pentru a sublinia faptul că Europa nu este exclusiv apanajul partidului de guvernare, dar este aspirația noastră comună, a tuturor. Am ales să ne reunim pentru a evidenția că idealul nostru este împărtășit și susținut cu hotărâre de către tinerii din toate sferele politice ale Republicii Moldova."

ION BULGAC, membru CUB: "Suntem aici pentru a vă face o invitație la luptă și la curaj. Suntem aici pentru a demonstra că opoziția nu înseamnă grup criminal organizat. Suntem aici pentru a spune lucrurilor pe nume. Astăzi lansăm un apel pentru toți tinerii care gândesc la fel ca noi să ni se alăture."

ANA FILIPENCO, membru partidul Puterea Oamenilor: "Nu fiți indiferenți! Votați la alegeri, spuneți-vă părerea și fiți cu inițiativă! Împreună putem schimba lumea în bine. Împreună putem construi un stat liber, înfloritor și democratic, bazat pe principiile Uniunii Europene."

Tinerii spun că sunt hotărâți să muncească pentru a atinge acest obiectiv, indiferent de obstacolele, pe care le vor întâlni în cale.

La final, liderii organizațiilor de tineret ale PSDE, PPDA, MAN, CUB, LOC și PPO au semnat Manifestul comun, prin care se angajează să contribuie la realizarea obiectivului european al Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!