Șeful Punctului de trecere a frontierei Sculeni și doi ofițeri de poliţie au fost reținuți pentru acte de corupţie
Social 23 noiembrie 2023, 20:37 | 398

Șeful Punctului de trecere a frontierei Sculeni și doi ofițeri de poliţie au fost reținuți aseară pentru acte de corupţie, anunță autoritățile de la București. Cei trei ar fi pretins mită, de până la 700 euro, de la transportatorii din Republica Moldova, care duceau produse în Uniunea Europeană. Astăzi, inculpații urmau să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, precizează Direcția Națională Anticorupție. Amănunte aflăm de la colega Delia Săndulachi, de la Iași.

Potrivit anchetei, în perioada 7 iulie – 8 noiembrie curent, Cristian Mancaș, șeful Punctului de trecere a frontierei Sculeni, și polițiștii de frontieră, Gabriel-Alexandru Bertea, și Iulian-Teofil Baciu, ar fi pretins și primit de mai multe ori sume de bani, de până la 700 de euro, de la persoane care transportau mărfuri din Republica Moldova în spațiul comunitar.

Miercuri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la Punctul de trecere a frontierei Sculeni și acasă la unii ofițeri. Mai multe persoane au fost aduse în aceiași zi la audieri, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Iași.

OVIDIU BULGARU, avocatul a doi dintre polițiști: "Ancheta în sine vizează o serie de presupuse infracțiuni de corupție, despre care se presupune că s-au desfășurat la Vama Sculeni. La acest moment, din ce am văzut, ar fi vorba de o serie de acțiuni de luare de mită sau de abuz în serviciu. - Ce v-au spus clienții dumneavoastră? Pentru ce cred că au fost aduși? - Nu s-au așteptat să fie aduși. Urmează să concretizăm și noi despre ce este vorba."

Șeful Punctului de trecere a frontierei Sculeni, Cristian Mancaș, ar fi pretins și primit de la o parte dintre subordonați sume de bani necunoscute până în prezent, pentru a trece cu vederea acțiunile de corupție înfăptuite de polițiștii din subordinea sa, precizează procurorii. Pe lângă cei reținuți, sunt anchetate alte 24 de persoane - agenți ai poliției de frontieră, vameși și persoane fizice. Cristian Mancaș este reținut pentru nouă infracțiuni de luare de mită, polițistul Gabriel-Alexandru Bertea - pentru șase fapte de luare de mită și Iulian-Teofil Baciu - pentru luare și dare de mită.

Opinia ta contează. Comentează!