Cercetați penal pentru luare de mită
Social 8 mai 2024, 20:04 | 443

Patru persoane, inclusiv doi polițiști de frontieră, sunt cercetate penal pentru că ar fi ajutat un militar din Ucraina să intre ilegal în Republica Moldova, contra sumei de zece mii de dolari. Potrivit procurorilor PCCOCS, doi din cei patru suspecți i-ar fi asigurat militarului ucrainean deplasarea până la bariera punctului de trecere a frontierei, iar polițiști de frontieră i-ar fi asigurat intrarea ilegală în Republica Moldova.

PCCOCS notează că militarul ucrainean are 21 de ani. Acesta ar fi trimis banii către bănuiți în trei etape.

COMUNICATUL PCCOCS: "Militarul a transferat electronic prima tranșă de circa două mii de dolari către un membru al grupului infracțional din Ucraina. Ulterior, în Odesa, acesta i-a înmânat trei mii 500 de dolari unei persoane din stânga Nistrului. În final, acesta a prezentat a treia tranșă de patru mii 500 de dolari după traversarea ilegală a frontierei de Est."

Înainte de a traversa frontiera, militarul ucrainean ar fi fost instruit de către cei doi bărbați ce anume să facă la vamă. Totodată, aceștia i-au dat asigurări că va ajunge cu o mașină până la bariera punctului de trecere a frontierei, iar odată ajuns acolo, doi polițiști de frontieră îi vor asigura intrarea acestuia în Republica Moldova.

Oamenii legii au desfășurat percheziții la domiciliile, în automobilele bănuiților, dar și birourile de serviciu ale polițiștilor de frontieră, de unde au fost ridicate mai multe obiecte relevante cauzei.

Unul dintre bărbații percheziționați a fost reținut. Acțiunile de urmărire penală continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cauzei.

Opinia ta contează. Comentează!