Patrula Jurnal TV, 19 Noiembrie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Șoferul care a provocat accidentul fatal pe bulevardul Decebal, soldat cu decesul tinerei Doinița Prodan, și-a spus ultimul cuvânt. Pentru prima oară, acesta a cerut iertare. Dragomir Popovici nu crede că va putea plăti prejudiciul moral. Este vorba de zece milioane de lei, în favoarea succesorului Doiniței Prodan, și două milioane de lei - pentru Gabriela Lupu, o altă victimă a accidentului. Tatăl Doiniței Prodan și Garbriela Lupu au cerut o pedeapsă maximă pentru Dragomir Popovici.

Procurorul Mirandolina Sușițcaia, cercetată penal pentru îmbogățire ilicită și abuz în serviciu, a fost suspendată din funcție. După ce examinarea subiectului a fost amânată de nenumărate ori, membrii Consiliului Superior al Procurorilor au votat pentru. Unul dintre magistrați a avut o opinie separată. Președintele CSP nu a spus despre cine este vorba, așa cum subiectul s-a examinat cu ușile închise.

Patru judecători sunt vizați în anchete de corupție și trafic de influență. Doi magistrați au fost reținuți. Este vorba despre Valentina Garabagiu de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, și Mihail Diaconu de la Curtea de Apel Chișinău. A fost supus verificărilor biroul de serviciu al judecătorului Garri Bivol de la judecătoria Chișinău, sediul Centru, și cel al lui Radu Grecu, de la judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Ultimul este cercetat penal în libertate, deoarece colaborează cu ancheta.

Opinia ta contează. Comentează!