Podgorii „În flăcări” în Tirolul de sud
Externe 26 aprilie 2024, 19:47 | 241

Imagini impresionante cu o mare de lumini în regiunea Tirolul de Sud din Italia. Viticultorii au aprins mii de focuri pentru ca podgoriile să nu înghețe. S-a întâmplat în timpul uneia dintre cele mai friguroase nopți din această primăvară. O dronă a filmat rândurile de viță de vie din apropierea mănăstirii Novacella, în regiunea orașului Bressanone.

Focurile au fost aprinse în lupta împotriva înghețului, care afectează lăstarii din podgorii, dar și primii muguri ai merilor mici și ai caișilor. Gradațiile în termometre au coborât până la -2 grade Celsius, temperaturi caracteristice acestei regiuni în timpul iernii, nu la final de aprilie.

CHRISTOPH PATAUNER, vinificator: "Oricum, valul de frig creează un fel da lac de frig în punctul cel mai jos al văii. Din această cauză trebuie să aprindem focurile pentru a evita daunele."

Pentru a preveni pagubele, agricultorii au aprins mii de mici focuri pentru ca temperatura să nu scadă sub zero grade, transmite Corriere della Sera. Înghețurile de primăvară, cunoscute și sub numele de „înghețuri târzii”, reprezintă - mai ales în pomicultură - un dezastru natural major. În următoarele zile, se așteaptă o creștere a temperaturilor, cu maxime cuprinse între 11 grade Celsius în Sterzing și 17 grade în bazinul Bolzano.

Opinia ta contează. Comentează!