Sărbătorile pascale vin la pachet cu riscuri pentru sănătate, în cazul unui abuz de alimente consumate
Social 2 mai 2024, 16:43 | 212

Sărbătorile pascale vin la pachet și cu riscuri pentru sănătate, în cazul unui abuz de alimente consumate. Specialiștii le recomandă celor care au respectat o perioadă de post, să treacă treptat la mâncarea de origine animalieră. Potrivit experților, organismul are nevoie de cel puțin șapte zile, pentru a se acomoda la un nou regim de alimentație.

MARIA-VICTORIA RACU, șef secție, ANSP: "Se recomandă să introducem treptat mai întâi ouăle, apoi peștele, produsele acido-lactice. Rămân în meniu cu siguranță și legumele, salatele asezonate cu ulei presat la rece, după care pe parcurs se vor adăuga vita se va adăuga iepurele."

Nutriționiștii spun că există riscul acutizării bolilor cronice existente.

MARIA-VICTORIA RACU, șef secție, ANSP: "Vorbim despre gastrite, pancreatite, alte afecțiuni biliare. Poate să se acutizeze chiar și guta. Putem să ne confruntăm cu indigestii, constipații. De aceea este foarte important să respectăm și cumpătarea, dar și porțiile produselor alimentare consumate."

În stradă, mulți oameni ne-au spus că știu despre problemele de sănătate, care pot apărea în această perioadă.

Multe gospodine spun că au ales bucate tradiționale pentru masa de Paște.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îi îndeamnă pe cetățeni să fie atenți când cumpără produse de la magazin - să ceară certificatele privind calitatea, țara de origine a materiei prime și termenul de valabilitate a produselor.

Opinia ta contează. Comentează!