Un nou șef la Carabinieri
Social 17 ianuarie 2024, 20:12 | 633

Guvernul l-a numit astăzi pe Dumitru Scurtu în funcția de comandat al Inspectoratului General de Carabinieri. Postul era vacant de la sfârșitul anului 2022, când a demisionat Ștefan Pavlov. Candidatura lui Dumitru Scurtu a fost propusă de către ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: "Se propune desemnarea domnului Dumitru Scurtu la funcția de comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri din data de 17 februarie 2024 pe un termen de 5 ani. A demonstrat profesionalism, responsabilitate și abilități manageriale, având capacitatea de a executa calitativ sarcinile, indiferent de complexitatea și dificultatea acestora."

Dumitru Scurtu deține, din 2021, funcția de comandant-adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, iar din 2022 a asigurat atribuțiile de serviciu ale comandatului general, după demisia lui Ștefan Pavlov.

Dumitru Scurtu activează în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne din anul 1999. Potrivit ultimei declarații de avere și interese personale în anul 2022, Dumitru Scurtu a primit de la Inspectoratul General de Carabinieri un salariu lunar brut de peste 49 de mii de lei.

Soția lui Scurtu, angajată la Agenția Proprietății Publice a ridicat un salariu lunar de puțin peste 12 mii de lei, dar și indemnizații de la mai multe întreprinderi de stat, în valoare totală de peste 127 de mii de lei. Tot în 2022, Dumitru Scurtu a primit de la Inspectoratul General de Carabinieri o indemnizație de 445 de mii de lei și o pensie de aproape 60 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie