Un incendiu de vegetație produs ieri dimineață în localitatea Dănceni a cauzat distrugerea a aproximativ 20 de hectare de stuf
Social 7 mai 2024, 15:38 | 1760

Un incendiu devastator a nimicit aproximativ 20 de hectare de stuf, în preajma lacului de la Dănceni. „Este o catastrofă! Au murit și păsări, și animale”, afirmă autoritățile locale. Poliția a pornit o investigație, deoarece se presupune că cineva a dat foc stufărișului. Paula Bejenari a fost la locul întâmplării și a discutat cu oamenii.

PAULA BEJENARI, reporter Jurnal TV: "Mirosul de fum încă se simte în aer. Totul e pârjolit aici, după ce un incendiu a distrus aproape tot stuful din apropierea lacului. Oamenii din localitate susțin că astfel de incendii se întâmplă practic în fiecare an și există o mare bănuială că totul s-a făcut intenționat."

Acest incendiu este o catastrofă, spune primarul satului Dănceni, Victoria Butuc Guranda.

VICTORIA BUTUC-GURANDA, primarul satului Dănceni: "În ultimele săptămâni am fost martorii unui fenomen foarte frumos, pelicanii au venit în această zonă unde a fost incendiat și și-au găsit perioada lor de habitare pentru câteva săptămâni. Dar iată că acest lucru probabil a deranjat și cea mai urâtă și nedorită acțiune ar putea fi întreprinsă de a izgoni, este acest incendiu. Eu consider că este totuși un incendiu provocat intenționat."

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în perioada 4-6 mai au fost înregistrate 45 de intervenții la lichidarea focarelor de vegetație uscată, care au afectat circa 100 hectare de teren. Au fost întocmite 77 de procese verbale de contravenție a persoanelor care au provocat arderea vegetației.

Opinia ta contează. Comentează!