Institutul de Medicină Urgentă va avea de astăzi condiții mai bune de tratament și recuperare a pacienților
Social 3 mai 2024, 19:45 | 282

Institutul de Medicină Urgentă va avea de astăzi condiții mai bune de tratament și recuperare a pacienților. Renovarea Secției de anestezie și terapie intensivă a costat 25 de milioane de lei.

SERGIU COVÂLEȚCHI, șeful Secției anestezie și terapie intensivă, IMU: "În sfârșit noi avem așa posibilitate! Să facem ca oamenii decent să se afle în terapie intensivă, după câte vedeți acum le facem condiții ca acasă."

La inaugurare au venit președintele Parlamentului și ministrul Sănătății.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "De fiecare dată ne bucurăm că reușim împreună, cu resursele pe care le avem noi, dar și cu ajutorul prietenilor noștri, să facem astfel de investiții. TAIE Ca pacientul să meargă fericit acasă, trebuie două lucruri importante: dumneavoastră, medicii care aveți acest dar de a trata... 03:13 - 03:14 Și sigur dotările."

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: "Deci sălile au fost asigurate cu mobilier, cu alte pachete medicale necesare.Secția dată, într-adevăr va fi mai mult redirecționată celor mai gravi, deoarece un nivel de echipare mult mai înalt este pe nouă paturi."

Costul lucrărilor a fost evaluat la 25 de milioane de lei. 16,5 milioane au fost alocate prin proiectul Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la Covid-19”, iar restul – din sursele Ministerului Sănătății și ale Casei Naționale de Asigurări în Medicină.

Opinia ta contează. Comentează!