Festival gastronomic de Ziua Europei
Social 9 mai 2024, 20:18 | 278

Centrul Chișinăului a devenit astăzi loc numai bun pentru o expoziție gastronomică. Oamenilor li s-a oferit ocazia să guste din bucatele preferate în zeci de state europene, dar și să cunoască valorile culturale ale acestora. Pe post de ghid au fost reprezentanții ambasadelor și membrii comunităților străine, care activează aici.

DIANA IURNA, membru al Comunității estone din Republica Moldova: "Noi am adus pâinea tradițională estoniană. Am adus diferite lucrări, care se fac în Estonia, pentru a-i familiariza pe cetățenii Republicii Moldova cu lucrările noastre și să le povestim despre Estonia, despre tradițiile ei și despre cultură."

Cei mai activi au fost tinerii, care ne-au mărturisit că își doresc un viitor alături de Uniunea Europeană, iar cultura este motiv bun de a aduce mai aproape Republica Moldova de spațiul european.

ABUMANI MOHAMMAD ALKASEM, voluntar în cadrul Ambasadei Lituaniei la Chișinău: "Eu cred foarte mult în parcursul nostru european. Eu cred că asta este o oportunitate pe care noi nu trebuie să o ratăm. Noi trebuie să valorificăm această oportunitate și pentru asta eu am venit - eu, ca tânăr activ în Republica Moldova, să arăt că am venit ca să promovez ideea respectivă."

VALERIU DRAGNEA, consul onorific al Letoniei: "Europa ar însemna stabilitate, un nivel de viață, un nivel de dezvoltare și o piață foarte largă de desfacere a mărfurilor Republicii Moldova, dar și o capacitate de cumpărare."

Mulți vizitatori ne-au spus că sunt curioși să afle tradițiile, dar și farmecul bucătăriei mai multor state.

Opinia ta contează. Comentează!