Guvernul și Președinția au anunțat lansarea programului „Prima Casă PLUS”
Social 15 mai 2024, 16:35 | 887

Programul „Prima Casă” va fi extins și va oferi noi oportunități pentru cei care vor să-și achiziționeze o locuință. Guvernul și Președinția au anunțat lansarea proiectului „Prima Casă PLUS”, prin care li se va oferi acces la finanțare mai multor tineri, nu doar celor care sunt angajați în instituțiile statului. De asemenea, Guvernul va crește mărimea acestui program, așa încât tinerii să poată accesa mai multe resurse.

Într-un mesaj publicat de Ziua Internațională a Familiei, președintele Maia Sandu a menționat că Republica Moldova are nevoie de cât mai multe familii fericite acasă, iar pentru aceasta trebuie să fie îmbunătățite condițiile de viață.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: 'În multiplele discuții pe care le am în satele și orașele din țară, deseori, tinerii vorbesc despre problema spațiului locativ. Este destul de complicat pentru mulți dintre ei să reușească să adune bani pentru o căsuță sau pentru a-și procura un apartament. Am discutat cu Guvernul să extindă programul „Prima Casă”, să vină cu un program nou - „Prima Casă PLUS”."

În cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, premierul Dorin Recean a anunțat că programul „Prima Casă PLUS” va fi definitivat și prezentat săptămâna viitoare.

DORIN RECEAN, prim-ministru: "Așa cum am discutat și am convenit și cu președintele Sandu, până săptămâna viitoare trebuie să definitivăm programul „Prima Casă PLUS”. Și atunci o să rog Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale împreună cu ODA ca până la sfârșitul săptămânii să avem toate lucrurile puse la punct și săptămâna viitoare să putem să anunțăm Programul Prima Casă PLUS."

De la lansarea programului „Prima Casă”, în anul 2018, au fost achiziționate peste opt mii două sute de locuințe în condiții speciale.

Opinia ta contează. Comentează!