Jurnalul orei 15, 18 Iunie
Jurnalul orei 15:00 18 iunie 2024, 16:14 | 245

Prezentat de Călin Jucovschi

Fugarul Ilan Șor, deputatul Marina Tauber, dar și bașcanul de la Comrat, Evghenia Guțul, au fost catalogați drept dușmani ai Ucrainei. Aceștia au fost incluși în baza de date „Mirotvoreț”. Este vorba despre o listă cu inamicii statului ucrainean întocmită de un centru de cercetare de la Kiev cu același nume. Cei trei nu au reacționat deocamdată. Deputatul Marina Tauber nu a răspuns nici la apelurile, nici la mesajele noastre.

China ar trebui să suporte consecințe pentru sprijinirea Rusiei pe fondul războiului cu Ucraina. „Aliații trebuie să o facă să plătească”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat într-o vizită la Washington. Potrivit lui Stoltenberg, Putin şi Moscova sunt dependenţi de ţările autoritare din întreaga lume, scrie AFP.

Republica Moldova are tot sprijinul Italiei în parcursul său european, dar și în domeniul cultural. Două acorduri în acest sens au fost semnate astăzi la Chișinău, la întâlnirea oficială a președintelui, Maia Sandu, cu omologul său italian, Sergio Mattarella. În cadrul unei conferințe de presă, Mattarella a subliniat că Italia este gata să contribuie la parcursul Republicii Moldova către standardele europene.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie