Acțiuni de braconaj la Strășeni
Social 29 aprilie 2024, 20:09 | 194

Un tânăr a fost condamnat la 12 ani și șase luni de închisoare pentru mai multe infracțiuni comise în raionul Leova și în municipiul Chișinău. Procurorii spun că individul a săvârșit patru jafuri, trei furturi și două violuri. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Polițiștii de patrulare au tras pe dreapta o mașină pe o stradă din orașul Fălești, pentru că circula haotic. Cel de la volan, un cetățean de 33 de ani, era vizibil în stare de ebrietate. Testul alcoolscopic a arătat o concentrație de alcool în aerul expirat de 1.47 miligrame pe litru. Automobilul a fost dus la parcarea specială, iar șoferul este cercetat penal. Acesta riscă să-i fie anulat dreptul de a mai conduce mijloace de transport.

Polițiștii din Strășeni au descins cu percheziții la domiciliile a trei bărbați de 48, 49 și, respectiv, 66 de ani din localitățile Căpriana și Lupa-Recea. Aceștia sunt bănuiți că practicau braconajul cu arme de foc deținute ilegal. În cadrul verificărilor, a fost ridicată o armă cu țeavă lisă cu lanternă, o armă cu țeavă ghintuită cu lunetă, o armă pneumatică, dar și cartușe. Suspecții sunt cercetați penal. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Un tânăr de 21 de ani din Leova a fost condamnat la 12 ani și șase luni de închisoare pentru mai multe infracțiuni comise în raionul Leova, dar și în municipiul Chișinău. Potrivit procurorilor, acesta a săvârșit patru jafuri, trei furturi, două violuri, o acțiune de huliganism și o infracțiune de privare ilegală de libertate. Una dintre infracțiuni a avut loc pe data de 9 septembrie 2021. Inculpatul, cu un complice, fiind în stare de ebrietate, au pătruns ilegal în gospodăria unui bărbat din orașul largara din raionul Leova. Făptuitorii l-au lovit cu pumnii și picioarele, după care l-au determinat să urce în automobilul lor. L-au transportat la marginea unui sat, unde l-au agresat fizic. Totodată, inculpatul a atacat trei persoane din municipiul Chișinău, fiindu-le sustrași în mod deschis bani. Prejudiciul cauzat părților vătămate este estimat la aproximativ 50 000 lei. În orașul Iargara, tânărul a comis și un alt furt, fiind sustras un telefon mobil dintr-un automobil. În total, victimelor le-a fost cauzat un prejudiciu material în sumă de aproximativ 20 000 lei.

Opinia ta contează. Comentează!