Expoziția „Diplome neemise”, la Chișinău
Social 19 aprilie 2024, 19:58 | 363

Expoziția „Diplome neemise”, cu istoriile a 40 de studenți ucraineni, uciși în războiul declanșat de Rusia, a ajuns la Chișinău, după ce a fost văzută în toată lumea. Fiecare diplomă reprezintă nu doar un vis întrerupt, ci un simbol al luptei fiecărui tânăr pentru independența Ucrainei, afirmă organizatorii. „Este important ca lumea să înțeleagă consecințele războiului”, mărturisesc vizitatorii.

MARKO ȘEVCENKO, fost ambasador al Ucrainei la Chișinău: "Această expoziție este importantă pentru ca demonstrează ca oameni tineri din diferite colțuri ale Ucrainei, cu diferite sorți, din diferite universități ale Ucrainei. Doi ani în urmă au găsit ceva comun. Și acest lucru a fost legat cu invazia Federației Ruse în Ucraina."

Expoziția „Diplome neemise” va ajunge mai târziu la Universitatea „Alecu Russo” din Bălți și la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

DAN PERCIUN, ministrul Educației și Cercetării: "Avem aici tineri în floarea vârstei care aveau tot viitorul înainte și viața cărora a fost curmată brutal de un război brutal. Este o reamintire pentru noi a valorilor pentru care luptăm și pentru care trebuie să luptăm ca societate. În același timp este o reamintire a sacrificiului pe care îl fac ucrainenii zi de zi pentru siguranța Republicii Moldova."

De la începutul anului 2023, expoziția a fost văzută în peste 110 universități din întreaga lume. La Chișinău, expoziția este organizată la inițiativa Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerului Educației și Cercetării și Congresului Național al Ucrainenilor din Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!