Datorită Jurnal TV, familia Plămădeală din Chișinău va scăpa de povara facturilor pentru o lună întreagă

Iarna aceasta, cea mai mare problemă a tuturor familiilor este cum să achite facturile la gaz și energia electrică. Mai ales când suma facturilor depășește venitul, iar în familie cresc copii, care au nevoie de căldură. Datorită Jurnal TV, familia Plămădeală din Chișinău va scăpa de povara facturilor pentru o lună întreagă. Vă invităm să urmăriți un nou reportaj din campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”.

Tamara Plămădeală este pedagog de profesie. Deși nu s-a visat de mică profesoară, acum nu-și imaginează viața fără copii în jurul său. Nici nu e de mirare, în familia lor cresc trei copii.

SERGIU ȘI TAMARA PLĂMĂDEALĂ, locuitori ai orașului Chișinău: "Îmi plac copiii în general și activând cu ei am început să cresc și eu. Îi am și pe ai mei, respectiv îmi place să lucrez cu copiii."

Odată cu scumpirile, au început a economisi, dar nu întotdeauna poți face economii când ai copii.

SERGIU ȘI TAMARA PLĂMĂDEALĂ, locuitori ai orașului Chișinău: "Am început să economisim, am vândut chiar și mașina fiind că combustibilul e cu mult mai scump și întreținerea e scumpă la o mașină. Acum mergem mai mult cu transportul public. Dacă se simte foarte mult nevoia, da, economisim. Fiind o familie cu trei copii, nu prea ne permitem aici să economisim, fiind că trebuie și să gătim, aceiași lumină trebuie, da lumina o consumăm ceva mai puțin, dar copii au nevoie de ea, fac temele, chiar și eu stau cu lumina aprinsă până târziu. Aici chiar nu putem economisi foarte mult."

Totuși fac economie acolo unde pot.

SERGIU ȘI TAMARA PLĂMĂDEALĂ, locuitori ai orașului Chișinău: "Economisim din alt punct de vedere, când mergem la cumpărături avem o listă, sau cum a zis soțul, mergem cu transportul public doar și plus mai avem și abonamente, care și pentru profesori sunt ceva mai ieftine, și pentru elevi se fac reduceri."

Gândul că ar putea avea o viață mai îndestulată într-o altă țară nu i-a părăsit niciodată, dar acum criza a lovit toate statele lumii, așa că vor rămâne în Republica Moldova, deocamdată.

SERGIU ȘI TAMARA PLĂMĂDEALĂ, locuitori ai orașului Chișinău: "-Fiind o familie tânără v-a venit vreo dată ideea să emigrați? Să plecați din țară? -Da, mereu ne venea lucrul ăsta, doar că acum, avem rude stabilite în țările europene, ei la fel în ultima perioadă simt foarte mult aceste scumpiri și la ei este și mai grav, dacă nu greșesc. Așa că ne-am lăsat de gândul acesta."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” această familie va scăpa de grija facturilor pentru o lună din această iarnă grea. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!