Hăsnășenii Mari, gaură în bugetul local
Social 8 mai 2024, 20:05 | 260

Actuala administrație a satului Hăsnășenii Mari, raionul Drochia, a moștenit de la vechea conducere o datorie de peste un milion lei! Vinovați at fi unii antreprenori locali, care nu au achitat ani la rând chiria pentru spații sau arenda terenurilor. Autoritățile strâng din umeri și nu au soluții, deocamdată, dar situația se agravează, deoarece datoria crește zilnic, au aflat colegii noștri de la TV Nord.

ANDREI ARHIRII, consilier local, Hăsnășenii Mari: "La fiecare ședință se discuta, tacit se lăsa de pe o ședință pe alta, toată lumea conștientă că sunt datorii și tot se acumulează, dar mergem înainte, nimeni nu a apelat nici la un organ, nimeni nu a apelat nici la un CNA, nici la o procuratură. Totul este „bine și frumos”."

VICTOR CIUPERCĂ, consilier local, Hăsnășenii Mari: "În tot anul tot aceleași întrebări se iscă și tot ne sfădim, batem apa în piuă degeaba. Dacă nu a fost înregistrat legitim noi nu avem de ce ne anina. Cum să îi spui la om că tu ești tâlhar, dacă nu ai document."

Și actuala primăriță, și fosta, declară că au preluat conducerea administrației cu datorii, iar contractele cu oamenii care închiriază spațiile și arendează terenurile nu s-au făcut.

ANGELA MOROȘAN, primarul satului Hăsnășenii Mari: "Am preluat primăria cu datorii, peste un milion de lei și mă strădui în măsura posibilităților să întorc acești bani în bugetul primăriei pentru că avem o gaură imensă."

TATIANA BOLOGA, fost primar al satului Hăsnășenii Mari: "Aceste probleme erau încă din anii 2017, la fel și eu am preluat mandatul cum a luat și doamna actuala primară de la mine cu niște datorii care au fost formate cred eu nu chiar legal făcute să zicem așa, deoarece oamenii nu au avut contracte încheiate. Domnii revizori nu știu din care considerente cred că așa e corect cu toate că omul nu a avut contract."

În satul Hăsnășenii Mari din raionul Drochia sunt peste 1 500 de locuitori.

Opinia ta contează. Comentează!