Soții Ninescu din satul Chetrosu au deschis o brutărie de care sunt mândri și care este apreciată de oamenii din regiune
Social 18 aprilie 2024, 15:58 | 999

Au deschis o brutărie de care sunt mândri și care este apreciată de oamenii din regiune. Vorbim despre soții Ninescu din satul Chetrosu, raionul Drochia, care le oferă cumpărătorilor produse naturale, precum pâine fără drojdie și croissante delicioase. Victor și Sofia au reușit să atragă mulți clienți fideli din întregul raion. Deși au au trecut prin greutăți, cei doi rămân dedicați afacerii lor.

Plăcintele fără drojdie, croissantele și pâinea țărănească pe bază de maia naturală sunt „specialitatea casei” și pot fi considerate marca brutăriei familiei Ninescu.

VICTOR NINESCU, antreprenor: "Tot de mult mă gândeam. Ideea era ca să facem o pâine absolut naturală. Din Franța am luat o tehnologie prin care coacem pâine absolut fără drojdie, cu maia. Fără amelioratori, fără nimic. Ideea a început de la aceasta și încetișor am adăugat și produse de patiserie. Avem croissante, plăcinte, o gamă foarte largă."

Soții Ninescu aun investit circa zece milioane de lei pentru a pune pe roate afacerea. Banii au fost adunați parțial din resursele proprii, din accesarea de credite și aplicarea la diverse proiecte guvernamentale ce oferă asistență financiară. Unul din acestea a inclus subvenționarea a 50% din costurile instalării panourilor solare.

VICTOR NINESCU, antreprenor: "Vrem totuși să ajungem într-o zi, când o sa recuperăm investițiile, când nu o să mai depindem de energia electrică. Ne-am confruntat când a fost gazul scump, a fost chiar o problemă mare și atunci a fost ideea ca să facem proiectul cu panourile solare. Am cumpărat un cuptor electric și acum este mai ușor."

SOFIA NINESCU, antreprenoare: "Nu atât de greu este afacerea, cât e greu să găsești oamenii potriviți. Foarte greu este acum cu brațele de muncă. Adică, nu avem lucrători. Nu că nu avem lucrători, dar lumea nu vrea să lucreze. Nu știu cum să mă exprim. Mai ales la noi satul este mare, dar lucrători așa puțini. Toți lucrătorii nu sunt de la noi din sat. Avem de la noi, dar avem și din satele vecine."

Chiar dacă au fost plecați în străinătate, soții Ninescu spun că cel mai bine se simt acasă.

VICTOR NINESCU, antreprenor: "Se merită dacă mergi până la capăt. Adică întotdeauna dacă te pornești să faci ceva, eu știu sigur că scopurile se realizează. Eu îi îndemn pe toți ca să se întoarcă în țară încetișor. Da, este mai greu, dar până la urmă Dumnezeu o să zâmbească."

SOFIA NINESCU, antreprenoare: "Este de lucru și la noi în țară. Numai să fie dorință. Clar că la noi în țară ești cineva, ești la tine acasă, dormi la tine acasă, dar acolo.Acasă la tine, chiar o afacere cât de mică sau chiar să lucrezi la stat, oricum ești la tine acasă."

Afacerea familiei Ninescu a crescut într-un an și jumătăte până la 20 de angajați. Muncitorii livrează pâine în mai multe sate din raionul Drochia, inclusiv în grădinițe și școli. În afară de aceasta, cei doi soți au reușit să deschidă două magazine și o cafenea.

Opinia ta contează. Comentează!