Au alergat în semn de solidaritate
Social 8 mai 2024, 20:13 | 1068

Aproape 120 de oameni au participat astăzi la un maraton simbolic, organizat pentru a marca Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Cei care au dat curs inițiativei spun că și-au propus să promoveze modul sănătos de viață, dar și donarea de sânge. După ce au alergat doi kilometri, participanții au fost premiați cu medalii.

De opt ani, Rodica Blaja participă la toate competițiile de tip maraton organizate în Republica Moldova, dar și în străinătate. Femeia spune că a venit la acest eveniment pentru a fi solidară cu cei care protejează viața și sănătatea oamenilor.

Unii dintre cei care au venit la maratonul simbolic au participant pentru prima dată la un astfel de eveniment.

Organizatorii maratonului spun că astfel de evenimente au loc anual pentru a sensibiliza asupra meritelor organizației internaționale, mai ales acum când Ucraina se confruntă cu un război devastator.

OCTAVIAN BOENCIUC, coordonator de voluntari, Crucea Roșie: "Astăzi celebrăm 161 de ani de la crearea mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie. Noi avem mai multe activități, printre care promovarea donării de sânge, tensiunea arterială, maratonul și deja un concert la final."

DIANA LUNGU, director executiv, Crucea Roșie: "În primul rând celebrăm curajul, devotamentul, sacrificiul voluntarilor noștri. Scopul maratonului este de a alerga în viziunea și contextul umanității, pentru că ne dorim prin acest eveniment frumos să menținem umanitatea și să o păstrăm vie!"

Crucea Roșie este cea mai mare organizație de voluntariat la nivel mondial, cu peste 16 milioane de membri. În Republica Moldova sunt aproape 20 de filiale de Cruce Roșie.

Opinia ta contează. Comentează!