Vacanța de Paște a elevilor vine la pachet cu multiple pericole pentru securitatea acestora
Social 6 mai 2024, 19:10 | 730

Vacanța de Paște a elevilor vine la pachet și cu multiple pericole pentru securitatea acestora. Specialiștii le recomandă părinților să nu lase copiii fără supraveghere în locuințe sau afară, pentru a evita producerea unor situații de risc.

LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă al IGSU: "Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sugerează oamenilor care au grijă de copii, să-i supravegheze în timpul vacanței, să nu-i lase de unii singuri acasă. În special, să le explice despre utilizarea focului deschis și riscul utilizării lumânărilor, chibriturilor sau brichetelor. O îngrijorare a noastră este și când copiii se află în preajma bazinelor acvatice. Nu ar fi bine să le permitem să meargă în apropierea acestora nesupravegheați."

Pericolul este peste tot, spun responsabilii de la Inspectoratul Național de Securitate Publică, care i-au îndemnat pe elevi să fie atenți atunci când se află în preajma drumurilor sau a bazinelor acvatice.

PAVEL APOSTOL, șef interimar al Direcției poliție patrulare: "Nu uităm regulile care sunt prescrise în ceea ce ține de conducerea bicicletei, necesitatea prezenței acelor elemente reflectorizante. Nu este obligatoriu, dar ar fi foarte bine ca în momentul în care copiii se deplasează pe bicicletă să utilizeze casca de protecție și alte elemente de protecție."

Unii locuitori ai capitalei ne-au spus că îi învață pe copii de mici regulile de siguranță.

Elevii din Republica Moldova vor fi în vacanță până pe 13 mai.

Opinia ta contează. Comentează!