Rușii au atacat Odesa cu drone
Externe 23 aprilie 2024, 19:25 | 285

Rusia a lansat un atac cu drone în cursul nopții trecute asupra orașului port Odesa. Nouă persoane, inclusiv patru copii, au fost rănite, precizează oficialii militari, citați de Reuters. Într-un alt atac al rușilor a fost distrus turnul de televiziune din Harkov. „Este un act de intimidare pentru a face teroarea vizibilă în întreg orașul”, a reacționat președintele Volodimir Zelenski.

Această lovitură asupra Odesei a avariat imobile rezidenţiale şi a provocat un incendiu, a precizat guvernatorul Oleg Kiper pe Telegram.

Printre cei răniţi se află doi copii cu vârste mai mici de un an, unul de nouă ani şi unul de 12 ani, care au fost spitalizaţi. Cel puţin 14 apartamente au fost avariate, a adăugat administraţia oraşului.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a lansat în total 16 drone de atac şi două rachete balistice „Iskander” cu rază scurtă de acţiune. Sistemele de apărare antiaeriană au distrus 15 dintre drone deasupra regiunilor sudice Odesa şi Nikolaev, a regiunii centrale Cerkasî şi a regiunii capitalei Kiev, au detaliat forţele aeriene ucrainene. Acestea nu au precizat ce s-a întâmplat cu rachetele. Toate dronele lansate de Rusia asupra Kievului au fost distruse, a declarat Serghei Popko, şeful administraţiei militare din capitală, adăugând că nu au fost raportate pagube sau răniţi în urma atacului.

Iar o lovitură rusă a distrus luni turnul de televiziune din Harkov, al doilea oraș al Ucrainei. Atacul a avut loc cu doar câteva minute înainte ca Volodimir Zelenski să discute cu președintele american Joe Biden despre soarta războiului.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Înainte de discuția cu Joe Biden, armata rusă a lovit din nou Harkovul, și turnul de televiziune. Bineînțeles, este un act de intimidare pentru a face teroarea vizibilă în întreg orașul și pentru a încerca să limiteze Harkovul în ceea ce privește comunicarea și accesul la informații."

Turnul de televiziune de 240 de metri din Harkov a fost rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ, arată imagini obţinute de Reuters.

Moscova şi-a intensificat recent atacurile asupra Ucrainei, în timp ce țara se confruntă cu un deficit de capacităţi de apărare antiaeriană. Harkov şi regiunea adiacentă se confruntă cu cele mai intense lovituri, mai scrie Reuters.

Opinia ta contează. Comentează!