Post Scriptum cu Alex Cozer: Europa nu e barbaristanul lui Putin

Vă mai amintiți de cei 30 de mii de sierieni? Încă îi mai căutați? În special cei care în 2016 v-ați speriat de „invazia lor iminentă” și l-ați votat pe Igor Dodon? Ei bine, iată-i că „revin”. Doar că și de data aceasta în imaginația bolnavă a mincinoșilor și propagandiștilor moscoviți, care au dus războiul hibrid împotriva Republicii Moldova la un nou nivel. Zilele trecute, Mark Zuckerberg, deținătorul rețelei Facebook și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, s-a mai pricopsit cu câteva mii de euro rusești, ca urmare a unor postări sponsorizate de pe conturi false, prin care moldovenii erau „atenționați” că iată Chișinăul și Varșovia ar urma să semneze un acord, în urma căruia, Polonia să trimită în Republica Moldova mii de migranți.

Această minciună gogonată, care nu are nici măcar cea mai mică legătură cu realitatea, a ajuns la sute de mii de moldoveni și a provocat mii de reacții. Iar ea a fost rostogolită ulterior, la Moscova, de nimeni altul decât vârful de lance al Kremlinului în operațiunea lor specială contra Moldovei, fugarul Șor.

Așadar, se apropie alegerile, iar rușii, pentru că și textul postării false era în rusă, readuc în spațiul public o mizerie mai veche, promovată de socialiști și Plahotniuc în 2016, în campania lui Dodon, care a prins la moldovenii cărora nu le place să se informeze sau să citească altceva decât ce le apare pe rețelele de socializare.

Nu va trimite nimeni niciun imigrant în Moldova. Pentru că Polonia sau orice alt stat european nu e Barbaristanul lui Putin. Care să încarce oamenii precum vitele în vagoane și să-i trimită unde unde vrea cineva. Dar și pentru că Moldova este un stat prea puțin atractiv în acest moment pentru orice migrant. Aceștia nu aleg nici măcar state precum România, Ungaria sau Polonia, ci caută toți țări bogate, ca Germania, Belgia, Olanda sau Franța.

O altă provocare care face parte din arsenalul aceleiași operațiuni speciale împotriva Moldovei se desfășoară în aceste zile în Chișinău. Pe stâlpii din capitală au apărut anunțuri agramate prin care moldovenii sunt îndemnați să se alăture Legiunii Franceze. Pe afișele încleiate peste tot apar 2 militari, cu însemne moldovenești pe uniformă. Acestea au fost rostogolite ulterior în mediul online de către aceleași profiluri false care au promovat și minciuna în privința acordului cu Polonia. Aici deja se încearcă inocularea ideei că moldovenii vor fi trimiși pe teatre de război.

Iar un alt aspect interesant e că, în ultima perioadă, s-a umplut Facebook-ul de sute de noi profiluri false, cu nume anglo-saxone de regulă, care îl promovează la greu pe Șor și minciunile acestuia în comentarii la paginile care au impact pe această rețea. Și care se ocupă cu informarea corectă a cetățeanului.

Vă imaginați ce sume colosale sunt gata să bage rușii și complicii lor, criminalii fugari, dacă ei își permit să arunce dintr-o singură peste un milion de dolari, bani care au fost ridicați de autorități de la complicii lui Șor care au fost duși săptămâna trecută la Moscova?

În fond, un milion de dolari costă o rachetă mai performant, de genul căreia barbarii au aruncat cu miile deja în Ucraina pentru a ucide oameni nevinovați și a distruge o țară. Nu e mare risipă pentru ei, în asemenea condiții. Mai ales că, operațiunea specială împotriva Moldovei este finanțată direct din fondul de război al Rusiei.

Și după ce SUA au anunțat un nou ajutor pentru Ucraina, care va fi suplimentat și de europeni, e evident că pentru barbari e tot mai dificil de atins scopul stabilit pentru 2024, de a ajunge în Moldova. Și atunci ei își vor intensifica operațiunile hibride, bazate în special pe dezinformare.

Iar împotriva acestui tip de război trebuie să luptăm cu toții. Noi, de aici, vă spunem care este adevărul. Dar el trebuie să ajungă cât mai departe, și la cei mai vulnerabili în fața acestor tipuri de atacuri. Distribuiți aceste informații, explicați-le oamenilor la ce tipuri de atac suntem supuși. În fond, nu trebuie să faceți nimic altceva decât să promovați adevărul. Să o facem acum, neîntârziat. Deoarece acest tip de apărare este mult mai simplu decât cel la care sunt nevoiți să recurgă acum ucrainenii.

Post Scriptum cu Alex Cozer: Opozanții lui Putin, persecutați

30 aprilie 2024, 20:45

Membrii cunoscutei trupe ruse Bi-2 au depus o cerere la Președinția Republicii...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Grupul criminal Șor, la Moscova

23 aprilie 2024, 22:44

Haideți să ne imaginăm că există în lume o țară mică, aflată în vecinătatea...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldovenii, uciși prin înfometare

18 aprilie 2024, 20:42

La 20 aprilie, anul acesta, va fi comemorată Ziua Victimelor Foametei Organizate...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Poliția din Moldova cumpără de la ruși

16 aprilie 2024, 21:49

Cam ce ați spune dacă ați afla că poliția Republicii Moldova face achiziții...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Încercări de a compromite Recensământul

11 aprilie 2024, 21:01

În această săptămână a demarat Recensământul Populației și Locuințelor. Un proces...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Ce se întâmplă pe piața gazelor

9 aprilie 2024, 20:22

Anul acesta pe piața gazelor naturale din Republica Moldova vor avea loc multe...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Descinderi și înțelegeri pe sub masă

4 aprilie 2024, 20:31

În ultimele săptămâni parcă s-au întețit descinderile cu mascați prin birourile...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Milioane adunate de la sărbători

2 aprilie 2024, 20:54

Odată cu intrarea-n vigoare a legii prin care toții angajații la stat sunt obligați...

Post Scriptum cu Alex Cozer: 106 ani de la unire

28 martie 2024, 20:30

Ieri s-au împlinit 106 ani de la unirea Basarabiei cu România. Un eveniment...

Opinia ta contează. Comentează!