39 de copii din o mie se află în situații de risc în Republica Moldova
Social 22 aprilie 2024, 20:20 | 399

39 de copii din o mie se află în situații de risc în Republica Moldova. În cadrul unui program inițiat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu UNICEF, minorii vor fi monitorizați și vor avea parte de asistență psihologică din partea specialiștilor. Pentru a reduce din numărul copiilor aflați în situații de risc, de la începutul lunii aprilie au fost angajați 150 de asistenți sociali.

În anul 2022, 28% dintre copiii din Republica Moldova se aflau în sărăcie, iar 40 la sută dintre minorii din mediul rural trăiau în sărăcie absolută, susține ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "În prezent, în prima linie avem 46 de colegi, specialiști în domeniul protecția copiilor. În luna aprilie, noi vom angaja împreună cu colegii noștri de la UNICEF încă 150 de specialiști.Pentru prima dată vom avea un sistem unificat. Vom putea să vedem cât de profesionist, cât de adecvat noi răspundem la nevoile copiilor care se află în situații de risc din Republica Moldova."

MARINA MOROZOVA, deputat PAS: "Sunt sigură că un număr mai mare de specialiști în protecția copilului va asigura mai multă grijă față de copii noștri, iar fiecare caz în care un copil este într-o situație dificilă, trebuie să fie cunoscut și să se intervină la timp."

Copiii din Republica Moldova merită să trăiască în condiții mai bune, spun reprezentații UNICEF, care vin cu un sprijin de trei milioane de dolari pentru susținerea serviciilor de protecție a copilului.

MAHA DAMAJ, reprezentantă UNICEF în Republica Moldova: "UNICEF susține procesul de recrutare, angajare și activitatea specialiștilor în protecția copilului, care vor activa la nivel de comunicare. Totodată, UNICEF va investi suplimentar trei milioane de dolari pentru susținerea tuturor serviciilor de protecție a copilului, inclusiv serviciile de tip familial, pentru familiile vulnerabile și copii în situații de risc."

Copiii care au nevoie de sprijin din partea specialiștilor pot suna la numărul unic 116-111. În anul 2023 au fost înregistrate în jur de 4200 de apeluri.

Opinia ta contează. Comentează!