Știrile Curente

Meteo Horoscop
Vor să protejeze victimele violenţei
Femeile şi copiii care suferă din cauza violenței în familie vor putea beneficia de mai mult sprijin și protecție și vor avea acces la servicii specializate. Câteva organizaţii neguvernamentale au lansat astăzi o campanie în acest sens. Printre obiective este deschiderea mai multor centre de asistenţă pentru victimele violenţei domestice.

Reprezentanţii societăţii civile susţin că violenţa în familie este o problemă gravă pentru țara noastră, iar serviciile de care pot beneficia victimele sunt limitate.

Potrivit datelor Inspectoratului General de Poliţie, anul trecut, în Moldova au fost înregistrate peste 2040 de cazuri de violenţă în familie, iar 36 de oameni au murit din acest motiv. Unul dintre cele mai recente cazuri a avut loc acum două săptămâni, când o femeie de 28 ani din sectorul Ciocana al capitalei a fost ucisă în bătaie de către soțul ei, în vârstă de 42 de ani.
25 May 2016 17:19 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64