Știrile Curente

Meteo Horoscop
Dosarul Manole, în suspans
Suspans în cazul fostei judecătoare Domnica Manole. Deși Curtea Supremă de Justiție urma să pronunțe astăzi decizia în dosarul în care Manole solicită anularea unei hotărâri a CSM, raportorul Ion Druță a anunțat că un judecător din complet lipsește. Prin urmare, verdictul se amână cu o lună. Anunțul a nedumerit-o pe Domnica Manole, care spune că și așa este hărțuită de un an și jumătate. 

Ca de fiecare dată, în sala de ședințe au fost prezenți și reprezentanți ai câtorva ambasade acreditate la Chișinău. Totodată, să asculte încheierea a venit și un grup de persoane care anterior organiza mitinguri în susținerea Domnicăi Manole. Nu a fost însă să fie. 

Domnica Manole și avocata sa se arată mirate de această întorsătură de situație. 

Următoarea ședință a fost fixată pentru luna decembrie.
Domnicăi Manole i s-a deschis dosar penal după ce în 2016 a decis să oblige CEC-ul să organizeze un referendum de modificare a Constituției. Consiliul Superior al Magistraturii a permis ridicarea imunității magistratei. Hotărârea CSM a fost criticată de reprezentanţi ai societăţii civile şi a provocat nedumerirea Delegaţiei Uniunii Europene şi a Ambasadei Statelor Unite la Chişinău. Şi membrii Comitetului ONU pentru Drepturile Omului au dezbătut subiectul și s-au arătat îngrijorați de acest caz. 
 
10 November 2017 19:26 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64