A făcut de mâncare alături de cei mai apreciați bucătari din Franța pentru invitații speciali la Jocurile Olimpice din Paris
Social 6 august 2024, 20:55 | 3781

A făcut de mâncare alături de cei mai apreciați bucătari din Franța pentru invitații speciali la Jocurile Olimpice din Paris. Vorbim despre Oxana Crețu din Cahul, recunoscută în toată Europa datorită talentului său culinar. „Au fost emoții deosebite, dar sunt mândră că am reușit să gătesc alături de cei mai buni”, afirmă aceasta.

OXANA CREȚU, bucătar chef: "De fapt, am fost de trei ori înainte la Paris și am pregătit împreună ca ei să poată bine pregăti de înainte toate ingredientele ca eu acolo pe loc să pot să gătesc."

Experiența acumulată la Paris este una fără preț, mărturisește Oxana Crețu.

OXANA CREȚU, bucătar chef: "Era o tematică strictă pentru acest eveniment. De fapt, trebuia să valorizăm produsele franceze, pentru că suntem la Paris, în Franța. Deci, nu era niciun produs din străinătate, nu era admis. Tematica fiind gastronomia franceză."

Chiar dacă tematica a fost bucătăria franceză, femeia a reușit, totuși, să-i imprime și câteva elemente din bucătăria noastră tradițională.

OXANA CREȚU, bucătar chef: "Eu am gătit crevete, de aici din Franța care este specific regiunii din Bordeaux. În mai multe texturi cu bisque. Am pus și un pic de flori, pentru că asta este ceva specific bucătăriei mele și ceva specific care vine de acasă. Deci, a fost făcută cu lavandă. Bisque din levănțică și șofran."

Să lucrezi umăr la umăr cu cei mai buni bucătari din Franța este o performanță.

OXANA CREȚU, bucătar chef: "Este un eveniment așa să zicem istoric. A fost o onoare pentru mine și o mândrie. Desigur este o ocazie pe care nu o avem în fiecare zi. Să vedem chiar și în afară de a găti, să avem la picioare toate terenurile de joc. Era o ambianță nebună. Este ceva extraordinar, cred că a fost o experiență de viață."

Soțul Oxanei, bucătar și el, a fost alături. Împreună au reușit să gătească pentru cel puțin 300 de persoane.

OXANA CREȚU, bucătar chef: "El m-a ajutat, pentru că de fapt când aveam picurile acestea când venea foarte multă lume, aveam nevoie de un pic de ajutor. Pentru a face față de a da bucatele și da, el m-a ajutat pe loc ca să facem totul rapid."

Oxana Crețu este proprietara unui restaurant în orașul francez Bordeaux și recent a atras atenția inspectorilor Michelin. La Jocurile Olimpice de vară de la Paris au fost delegați 26 de sportivi din Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie