A urmat cursuri de mentorat în afaceri și a pus pe roate o afacere specializată în producerea uniformelor de protecție
Făcut acasă 4 februarie 2022, 15:47 | 1090

Ideea că poate deveni o femeie de afaceri i-a marcat viața. După cursuri de mentorat în afaceri, Marina Tabuncic din satul Ustia, raionul Dubăsari, a pus pe roate o afacere specializată în producerea uniformelor și a echipamentelor de protecție. Pe parcurs, femeia și-a diversificat activitatea și a reușit să facă față crizei economice provocată de pandemie. A început să confecționeze și îmbrăcăminte din bumbac organic pentru copii.

MARINA TABUNCIC, antreprenoare din satul Ustia, Dubăsari: "Activitatea principală a companiei este confecționarea uniformelor de protecție, mai nou am început activitatea de confecționare a hăinuțelor pentru copii. Ne propunem să oferim pe piață un produs nou, calitativ, care să asigure comoditatea copilașilor. Ideea de a confecționa hăinuțe pentru copii era de mai demult în planurile noastre."

Marina Tabuncic participă la trening-uri pentru a-și dezvolta afacerea și a cuceri noi piețe de desfacere.

MARINA TABUNCIC, antreprenoare din satul Ustia, Dubăsari: "Principalul factor, care a contribuit la înființarea acestei întreprinderi a fost faptul că în satul Ustia, raionul Dubăsari erau foarte multe doamne, care cunoșteau meseria de cusătoreasă. De ce să nu le oferim un loc de muncă la ele în sat, să fie aproape de familie, aproape de copii și totodată să aibă un câștig stabil lunar."

Pandemia de COVID-19 a afectat-o semnificativ, dar a știut cum să facă față situației:

MARINA TABUNCIC, antreprenoare din satul Ustia, Dubăsari: "Am creat un site, un magazin on-line, care ne-a ajutat foarte mult să creștem vânzările anume în perioada pandemiei, deoarece foarte multe persoane au preferat să cumpere on-line, decât să vină fizic în magazin."

În pandemie a început să confecționeze, pe lângă uniforme, și îmbrăcăminte din bumbac organic pentru copii. Toate acestea i-au permis Marinei Tabuncic să mențină locurile de muncă pentru toate cele 15 angajate, să creeze încă trei locuri de muncă, să mărească productivitatea și să sporească vânzările companiei.

MARINA TABUNCIC, antreprenoare din satul Ustia, Dubăsari: "Cu toții cunoaștem că în perioada pandemiei, multe întreprinderi s-au ciocnit cu greutăți în activitatea lor și au fost nevoiți să concedieze mai multe persoane. Noi însă datorită proiectului implementat, am reușit să menținem locurile pe care le-am avut, adică am menținut 15 locuri de muncă și totodată am creat altele trei locuri de muncă și acum avem 18 locuri de muncă."

Marina Tabuncic spune că succesul unei companii se datorează echipei, iar dacă se muncește cot la cot cu angajații, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Opinia ta contează. Comentează!