Reținuți pentru trafic de droguri
Social 22 octombrie 2024, 20:10 | 85

O femeie și un copil au fost găsiți morți în casă, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. În locuință nu s-a produs un incendiu, spun pompieri. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Două mașini au fost avariate într-un accident rutier produs în dimineața zilei de marți la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Sfatul Țării din Chișinău. Potrivit poliției, nicio persoană nu a avut de suferit. Doar unitățile de transport au fost deteriorate tehnic. Alte circumstanțe se stabilesc.

Patru persoane, printre care și un minor, au fost reținute, fiind bănuite de comercializarea drogurilor. Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și procurorii PCCOCS au depistat marfă interzisă de peste două milioane 200 de mii de lei. Cei patru suspecți, originari din municipiile Chișinău și Bălți, cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, activau prin intermediul aplicației Telegram. Aceștia aveau roluri de depozitare a stupefiantelor în diferite locuri dosite. Trei dintre ei au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, iar minorul este cercetat în stare de libertate. În timpul perchezițiilor au fost ridicate droguri sintetice de tip mefedronă, amfetamină și PVP, un pistol pneumatic, cântare electronice de înaltă precizie, accesorii pentru ambalarea și consumul de droguri, mijloace bănești care ar proveni din trafic de droguri, precum și telefoane mobile. Suspecții riscă până la 15 ani de închisoare.

O femeie de 44 ani și un băiat de nouă ani au fost găsiți morți în casă, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la sobă. Tragedia s-a întâmplat într-o gospodărie din localitatea Japca, raionul Florești. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat luni, 21 octombrie, după ora 9:00. Pompierii presupun că femeia și copilul s-au intoxicat cu produsele de ardere în urma utilizării sobei de încălzit. În locuință nu s-a produs un incendiu, iar toate circumstanțele urmează a fi stabilite. Conform datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului curent au fost înregistrate 62 cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon. Au murit șapte oameni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie