Frumuseţea eşti tu: Episodul 66
7 septembrie 2018, 17:54
Frumuseţea eşti tu: Episodul 66
Broccoli şi cruciferele sunt efectiv a fi consumate inclusiv pentru alte elemente esenţiale unei bune dezvoltări a organismului. Un element pe care ar fi bine să-l cunoaşteţi este Mirozinaza.
Atenţie însă, mirozinaza se distruge ușor la prepararea termică a legumelor, de aceea consumaţi-l în stare crudă sau uşor preparat. Mirozinaza este o enzimă care ajută la eliminarea factorilor cancerigeni de la nivelul ficatului și participă la crearea de sulfurofan la nivelul intestinului subțire din substanțe precursoare. Iată şi o altă curiozitate: Mirozinaza și substratul său natural, glucozinolat-ul, fac parte din sistemul de apărare al plantei. Atunci când planta este atacată de agenți patogeni, insecte sau alte plante medicinale, planta folosește mirozinaza pentru a transforma glucozinolații, care altfel sunt benigne, în produse toxice care să distrugă “dușmanul”. Totodată, mirozinaza se conține în condimente ca muștarul alb, muştarul galben şi wasabi, dar şi în conopidă, broccoli, varză.