Jurnalul orei 17, 27 Martie
Jurnalul orei 17:00 27 martie 2024, 17:33 | 598

Prezentat de Vasile Luchianu

Banca Națională a fost recunoscută responsabilă financiar în dosarul „frauda bancară”, printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău. Instanța a respins, totodată, cererea avocatului omului de afaceri rus, Andrei Goncearenco, privind scoaterea sechestrelor de pe sediul Global Business Center. Procurorii spun că legalitatea asupra aplicării sechestrelor pe bunurile din dosarul „frauda bancară” a fost expusă de Curtea de Apel Chișinău.

Doi polițiști au fost demiși, iar alții trei au fost sancționați în urma tragediei din satul Boldurești, când primarul Nicanor Ciochină ar fi provocat accidentul în care a murit un copil de 14 ani, iar apoi a fugit de la locul faptei. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, cei cinci angajați ai Inspectoratului de Poliție Nisporeni nu ar fi acționat în conformitate cu standardele profesionale și au împiedicat desfășurarea investigației.

Legea care interzice accesul la alegeri a foştilor membri ai Partidului Șor a fost declarată neconstituțională. Înalta Curte a pronunțat decizia ieri, la capătul unei ședințe de șapte ore. Unii experți afirmă că respectiva decizie le permite exponenților politicianului fugar să conteste rezultatele alegerilor locale din toamna trecută.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie