Un inel purtat de legendarul rapper Tupac Shakur, a fost vândut pentru un milion de dolari
Monden 26 iulie 2023, 20:28 | 1072

Un inel cu coroană de aur, rubin și diamante, purtat de legendarul rapper american Tupac Shakur, a fost vândut la un preț record de un milion de dolari la licitația Sotheby's din New York, scrie Euronews. Este bijuteria pe care a purtat-o în timpul ultimei sale apariții publice, în 1996.

CASSANDRA HATTON, vicepreședinte senior al Sotheby's: "Este un inel al cărui design a fost creat de Tupac. Tocmai ieșise din închisoare, în 1996. El l-a purtat pe durata ultimei sale apariții publice, la evenimentul de decernare a premiilor în muzică al MTV, în 1996. El nu a reușit să îl poarte pentru o perioadă lungă de timp deoarece, la scurt timp după asta, a fost ucis."

Inelul a devenit cel mai valoros item hip-hop vândut vreodată la o licitație.

CASSANDRA HATTON, vicepreședinte senior al Sotheby's: "În timp ce a stat în închisoare, el a citit "Prințul" de Machiavelli și a devenit obsedat de această carte. Asemenea lucruri ar aparține membrilor familiei și este pentru prima dată când așa un obiect a fost vândut."

Vânzarea a făcut parte dintr-o licitație specială a Sotheby's pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a genului de muzică hip-hop. Rapperul Tupac Shakur avea 25 de ani, când în septembrie 1996 a fost împușcat mortal în Las Vegas. Acum câteva zile, Poliția din orașul american Las Vegas, a căutat probe pentru cazul de ucidere nerezolvat din 1996 a lui Tupac Shakur, în casa unui presupus membru al bandei, scrie BBC. Tupac este considerat de mulți drept unul dintre cei mai mari artiști rap din toate timpurile. O mare parte din activitatea sa a fost remarcată pentru abordarea problemelor sociale contemporane, el fiind considerat un simbol al rezistenței și activismului împotriva inegalității. Tupac este inclus în Cartea Recordurilor ca fiind rapperul cu cele mai multe vânzări de albume din lume.

Opinia ta contează. Comentează!