Drama „Shogun” a câştigat 18 trofee la cea de-a 76-a ediţie a premiilor Emmy care a avut loc duminică la Los Angeles
Monden 16 septembrie 2024, 20:08 | 1016

Drama „Shogun” a câştigat 18 trofee la cea de-a 76-a ediţie a premiilor Emmy care a avut loc duminică la Los Angeles. „Shogun” a devenit primul serial TV non-anglofon care a câştigat premiul suprem şi a obţinut, de asemenea, premiul pentru cea mai bună regie a unui serial dramatic.

„Shogun", o poveste cuprinzătoare despre intrigile politice din Japonia secolului al XVII-lea, care se inspiră din romanul omonim scris de James Clavell, s-a impus la 18 categorii de premii, inclusiv „cel mai bun serial dramatic".

„Shogun" a devenit primul serial TV non-anglofon care a câştigat premiul suprem în cadrul galei Primetime Emmy şi a obţinut, de asemenea, premiul pentru cea mai bună regie a unui serial dramatic. Acelaşi serial a câştigat premiile Primetime Emmy pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic (Hiroyuki Sanada) şi pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramatic (Anna Sawai).

Categoria dedicată miniseriilor TV include şi antologii - foiletoane care păstrează aceeaşi temă, dar îşi schimbă personajele şi intriga în fiecare sezon. În cadrul acestui tip de producţie TV, cel de-al patrulea sezon din „True Detective” i-a adus vedetei americane Jodie Foster premiul pentru cea mai bună actriţă într-o miniserie TV.

Renumita artistă a interpretat o poliţistă care investighează mai multe crime petrecute în timpul nopţii polare din Alaska.

Jodie Foster, în vârstă de 61 de ani, are în palmares două premii Oscar, dar nu câştigase niciodată până acum un premiu Emmy.

Cea mai mare surpriză a serii a fost „Hacks” de la HBO care a câştigat titlul de Cel mai bun serial de comedie, în detrimentul „The Bear”, pe care mulţi îl credeau câştigător. După ce gala din 2023 a fost amânată pentru ianuarie 2024 din cauza grevelor de la Hollywood de anul trecut, au trecut doar opt luni de când cele mai mari vedete ale televiziunii s-au reunit la Live Peacock Theatre din Los Angeles pentru a anunţa câştigătorii Emmy.

Opinia ta contează. Comentează!