Bănuiți de migrație ilegală
Social 26 aprilie 2024, 19:41 | 197

Polițiștii de frontieră și procurorii PCCOCS au deconspirat o schemă de organizare a migrației ilegale a cetățenilor turci în nouă state. În urma investigațiilor efectuate, au fost reținuți patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 47 de ani. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un angajat al Centrului Militar Teritorial Bălți este bănuit de trafic de influență. Bărbatul a fost reținut în flagrant de ofițerii Centrului Național Anticorupție având asupra sa 1400 de euro. Acesta i-ar fi promis unui tânăr că va tergiversa procesul de încorporare în serviciul militar. Angajatul a pretins că are influență asupra funcționarilor din cadrul Centrului Militar Teritorial Edineț. Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore.

Doi tineri de 21 și 22 de ani din regiunea transnistreană au fost reținuți joi seara în sectorul Botanica al capitalei, fiind suspectați de escrocherie. Potrivit polițiștilor, aceștia ar fi telefonat o bătrână de 84 de ani sub pretextul că o rudă apropiată ei este implicată într-un accident rutier și ar fi cerut o sumă mare de bani. Ulterior, la domiciliul victimei a venit unul dinte tineri și a luat circa 109 mii de lei. Oamenii legii i-au restituit bătrânei banii sustrași de cei doi.

Polițiștii de frontieră și procurorii PCCOC au deconspirat o schemă de migrație ilegală a cetățenilor turci în nouă state. Au fost reținuți patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 47 ani, iar în privința a două femei de 30 și, respectiv, 60 de ani au fost acumulate probe care să permită atribuirea statutului de bănuit. Indivizii ar fi contribuit la organizarea călătoriilor ilegale în Republica Moldova, Turcia, Ucraina, România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și Georgia, pentru care au primit aproape 200 de mii de euro. Membrii grupului au organizat migrația ilegală în cel puțin 27 de cazuri, cu transportarea a câte trei migranți.

Opinia ta contează. Comentează!