Jurnalul Săptămânii, 20 Aprilie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană urmează să aibă loc pe 20 octombrie. Curtea Constituțională a avizat proiectul de lege pentru modificarea Constituției, care prevede organizarea plebiscitului și introducerea dezideratului în Legea supremă.

În primele luni ale acestui an, președinele Maia Sandu a primit cadouri prețioase. Printre ele un covor de lână, o icoană de aur și o brățară. Covorul, care valorează peste 17 mii de lei, este cel mai scump dar oferit șefei satului de către ambasadorul Azerbaijanului.

Pe strada Tudor Vladimirescu din Durlești ar putea fi construit un complex rezidențial, al cărui proiect a fost aprobat prin vot secret de consilierii locali. Deși anterior se împotriveau, 14 dintre cei 24 de aleși locali au votat „pentru”, la începutul lunii curente. // Consilierii au fost de fapt obligați de o hotărâre judecătorească să aprobe proiectul în favoarea unei companii de construcții.

Opinia ta contează. Comentează!