Jurnalul Săptămânii, 23 Martie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Referendumul privind integrarea europeană ar urma să fie organizat în luna octombrie. Va fi modificată și Constituția, a declarat președintele Maia Sandu într-o conferință de presă. Șefa statului le-a sugerat deputaților să înceapă cât mai curând procesul de organizare a plebiscitului.

Vocea oficială a Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov, a avut locuință în Chișinău, orașul său natal, dar a tăinuit mulți ani imobilul în declarațiile de avere. La rubrica „țara de localizare” el indica Rusia, nu Republica Moldova. Jurnaliștii de la Rise Moldova au aflat că apartamentul a fost vândut în 2012.

Apropiații bașcanului Găgăuziei îi fac cadouri în euro... În mii de euro! Cel puțin asta rezultă din declarația de avere a Evgheniei Guțul, pentru anul trecut. Ea a indicat daruri la ziua de naștere de trei - patru mii de euro și chiar mai mult. Banii adunați de la o cumetrie, în general, au fost de ordinul zecilor de mii de euro. Se plimbă, în schimb, cu mașini „ieftine”. Una dintre ele costă doar...10 mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!