Ciochină, în arest încă 30 de zile
Justiţie 19 aprilie 2024, 19:54 | 465

Primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, care ar fi lovit mortal un adolescent de 14 ani și ar fi fugit de la locul accidentului, va sta încă 30 de zile după gratii. Decizia privind prelungirea măsurii de arest preventiv a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Anunțul privind decizia de prelungire a arestului pentru Nicanor Ciochină a fost făcut de procurorii PCCOCS.

COMUNICATUL PCCOCS: "Măsura aplicată este necesară în vederea finalizării investigațiilor. Acum urmează ca procurorilor să le fie prezentate rezultatele expertizelor dispuse, în vederea trimiterii dosarului în judecată."

Primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, este învinuit că pe 19 februarie a lovit mortal un băiat de 14 ani și a fugit de la locul faptei. Potrivit Poliției, înainte de a fi prins, acesta ar fi încercat să ascundă urmele accidentului. Bărbatul ar fi înscenat o altă coliziune cu implicarea mașinii deteriorate. Ulterior, polițiștii au reușit să-l rețină și pe complicele primarului. Este vorba despre un bărbatul de 47 de ani. Acesta l-ar fi ajutat pe Ciochină să găsească o mașină identică celei implicată în accident. Tot el ar fi participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe o altă mașină. Dacă va fi găsit vinovat, Nicanor Ciochină riscă până la nouă ani de închisoare. Înainte de a fi primar, Ciochină a fost șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, iar fratele acestuia este în prezent adjunct al șefului Procuraturii Nisporeni.

Opinia ta contează. Comentează!