Au patru copii și cunosc faptul că trebuie să economisești mult ca să reziști în aceste vremuri grele

Au patru copii și cunosc nu din auzite despre faptul că trebuie să economisești mult ca să reziști în aceste vremuri grele. Au redus până la 17 grade temperatura în casă. Curentul îl folosesc ocazional, iar hainele sunt spălate, cusute și purtate cu grijă. Chiar și așa, suma din facturi nu este mică, iar mai mult de jumătate din venitul lor pleacă pentru gaz și electricitate. Vă invităm să cunoașteți familia Vararu din Sângerei.

Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” a ajuns și în orașul Sângerei. Aici locuiește familia Vararu. Soții educă patru copii: doi băieți și două fete: Eustafie, Foca, Filoteia și Doroteia. Ion Vararu este dascăl la Mănăstirea din Hârbovăț, iar Eugenia Vararu stă acasă - are grija de mezina familiei, de zece luni.

ION VARARU, locuitor al orașului Sângerei: "Ne ducem numai duminica și de sărbătorile mari, dar la momentul dat sunt pe acasă ajut soția. Slujesc la Călărași, Mănăstirea Hârbovăț."

EUGENIA VARARU, locuitoare a orașului Sângerei: "De când mă țin minte, mă strădui măcar că sunt în concediu de maternitate, vedeți că avem patru copilași, de fiecare dată m-am implicat la maxim ca să fac ceva mai mult pentru familia noastră, de asta probabil și ne reușește cumva să ne ținem în formă cât de cât."

Sunt optimiști și mereu cu zâmbetul pe buze, indiferent de ce s-ar întâmpla.

EUGENIA VARARU, locuitoare a orașului Sângerei: "Practicăm optimismul, orice nu s-ar întâmpla, vom ieși cumva din situație. Ne dăm seama și mulți discută că nu va fi mai bine, că e greu, dar pe moment încercăm cumva să facem față. Economisim mai mult, desigur ne dăm seama că economia va afecta imunitatea copiilor pentru că nu-ți permiți deja să cumperi produsele necesare pentru a fi în formă."

Familia a economisit mereu. Așa rezistă și acum.

EUGENIA VARARU, locuitoare a orașului Sângerei: "La haine, dacă e vorba de ele, deja rămânem cu cele vechi, le spălăm, le coasem și economisim ce ține de cumpărarea hainelor sau alte lucruri care mai rabdă. Încercăm să supraviețuim cu o temperatură mai joasă. Urmărim, copiii să fie încălțați mai gros. Vedeți și dvs nu este supra cald. 17-18 grade menținem, cât de cât să fie ok, nu mai mult. Dacă sincer noi demult ne-am deprins să trăim în temperaturi mai joase și probabil suntem căliți cumva."

Cu banii economisiți, în această lună vor cumpăra cizme pentru unul dintre copii.

ION VARARU, locuitor al orașului Sângerei: "În primul rând vrem să cumpărăm pentru Foca, că nu avem, încălțăminte de iarnă și ne-am gândit la luna viitoare cumva să organizăm și să cumpărăm, dar dacă avem așa ocazie, ne-om folosi de moment. Taman om cumpăra încălțăminte de iarnă."

Luna aceasta, în casa familiei Vararu va fi mai cald datorită campaniei „Moș Crăciun există, moș Crăciun ești tu”, lansată de Jurnal TV. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!