Jurnalul orei 17, 12 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 12 aprilie 2024, 17:32 | 643

Prezentat de Vasile Luchianu

Alți trei martori au fost audiați în dosarul în care fostul președinte Igor Dodon este cercetat pentru corupție și acceptarea finanțării ilegale a Partidului Socialiștilor de către un grup criminal. Printre martorii acuzării se numără fostul premier Pavel Filip, care a declarat că nu a participat direct la negocierile dintre PSRM și PD. Au fost audiați și deputații PAS Lilian Carp și Oazu Nantoi, care au depus sesizări la Procuratura Generală după apariția înregistrărilor în care Vladimir Plahotniuc îi oferă lui Igor Dodon o pungă în care se presupune că ar fi fost bani.

În primele patru zile de la lansarea Recensământului populației, au fost vizitate circa 65 de mii de locuințe și familii și au fost intervievate aproximativ 127 de mii de persoane. Datele au fost prezentate astăzi de directorul general al Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

Atac raider asupra unei companii IT din Chișinău. Un grup infracțional a falsificat acte și a încercat să sustragă 2,3 milione de lei de pe conturile firmei. Procurorii PCCOCS și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au reținut patru chișinăuieni pentru tentativă de escrocherie. Până a fi capturați, aceștia ar fi reușit să fure o parte din sumă. La operațiune au participat și mascații batalionului cu destinație specială „Fulger”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie