Inovație și educație prin jocuri
Într-o lume în care tehnologia avansează cu pași repezi, mulți se așteaptă ca interesul pentru jocurile de societate să scadă. Realitatea ne arată însă o imagine complet diferită. Cererea pentru astfel de jocuri crește constant. Pentru a-i reuni pe cei pasionați de jocurile de societate într-un eveniment plin de idei creatoare și inovații, la Chișinău a fost organizată prima conferință dedicată jocurilor interactive.
În cadrul evenimentului desfășurat la Mediacor, pasionații de board games au aflat informații despre cum s-au dezvoltat unele dintre cele mai populare jocuri de societate, ce reprezintă design-ul acestor produse interesante, dar și cum arată extinderea pieței de jocuri în Europa de Est.
VASILE BRAGA, directorul Asociației Companiilor de Creație COR: "În primul rând, cât nu ar părea de straniu, dar această conferință este una despre business și una inspirație. Spun inspirație, pentru că veți vedea că se poate. În profesiile viitorului am de gând să introduc „board games” ca o specialitate, unde oamenii vor învăța ce mecanisme, câte sunt și cum puteți să faceți asta."
Directorul de dezvoltare al Asmodee, polonezul Krzysztof Szafrański, care are 20 de ani de experiență în industria jocurilor de societate, le-a vorbit celor prezenți despre vânzări, marketing și dezvoltarea acestor produse.
KRZYSTOF SZAFRANSKI, director de dezvoltare al Asmodee: "Vă voi spune, de asemenea, câteva lucruri despre piața cehă, sârbă, maghiară care au evoluat. De asemenea, ne vom concentra pe piața românească pe care o cunosc, piața rusă și ucraineană. Asta ar putea să vă ajute, să vă ofere un context într-o imagine mai largă. În prezent, Polonia este lider în regiune. Dar vă spun asta nu pentru a mă lăuda, ci doar pentru a vă spune ce s-a realizat cu foarte puține resurse la început, doar făcând exemplare piratate."
Pe câțiva tineri i-am surprins în jurul unor mese în timp ce erau captivați de jocuri de societate. Potrivit lor, acestea sporesc creativitatea și încrederea în forțele proprii.
Evenimentul a fost organizat de Mediacor din cadrul USM, în parteneriat cu Asociația Companiilor de Creație COR, cu sprijinul USAID Moldova, Suedia și Marea Britanie prin Proiectul Tehnologiile Viitorului.