Jurnalul orei 17, 20 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 20 septembrie 2024, 21:31 | 180

Prezentat de Vasile Luchianu

Actorii de la Teatrul Național Academic Dramatic „Ivan Franko” din Kiev joacă în această seară, la Chișinău, spectacolul „Neisprăvita”. Piesa reflectă nuanțe de sinceritate și tragism, făcându-i pe spectatori să trăiască complexitatea temei generale - dragostea. Actorii din Kiev sunt invitați de onoare la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, care a ajuns la ediția a IX-a.

Ministerul de externe al Ucrainei a respins în termeni fără echivoc posibilitatea plasării Crimeii sub mandat ONU până la crearea condiţiilor pentru organizarea unui referendum, care să respecte toate normele democratice în această peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014. Kievul a reacționat astfel la o propunere lansată în acest sens de şeful diplomaţiei poloneze Radoslaw Sikorski, relatează agenţiile de presă EFE şi Unian.

Au fost activități în aer liber, concursuri, multă muzică și voie bună la Budești, unde localnicii au sărbătorit Hramul satului. Evenimentul a reunit întreaga comunitate, de la cei mai mici locuitori până la oamenii trecuți prin viață. Pentru a încuraja natalitatea, dar și pentru a aduce un omagiu vârstnicilor, nou-născuții și familiile lor s-au ales cu diplome, la fel și cuplurile care au ajuns la 50 de ani de căsătorie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie