Jurnalul orei 15, 2 Mai
Jurnalul orei 15:00 2 mai 2024, 23:41 | 586

Prezentat de Călin Jucovschi

Vom achita mai puțin pentru gazele naturale. Agenția Națională de Reglementare în Energetică a aprobat astăzi solicitarea companiei Moldovagaz de reducere a tarifelor cu aproape 10%. Astfel, consumatorii casnici vor achita 13 lei și 12 bani, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze. Noile tarife vor intra în vigoare pe 3 mai.

Cheful s-a consumat, dar au rămas mormanele de gunoi. După ce lumea a sărbătorit ieri cum a crezut de cuviință Ziua muncii, poienițele din spațiile verzi ale Chișinăului arătau astăzi jalnic - numai hârtie, plastic și alte gunoaie lăsate de petrecăreți. Echipa noastră de filmare a constat o atare situație în parcul de la strada Calea Orheiului.

Un atac rusesc cu rachete a făcut mai mult de zece răniţi la Odesa în cursul nopţii de miercuri spre joi, au informat autorităţile locale. Președintele Volodimir Zelenski afirmă că pregătește șapte noi documente de securitate pentru Ucraina. Între timp, Statele Unite au emis sancțiuni împotriva a peste 200 de companii, care ajută Rusia să achiziţioneze componente-cheie pentru fabricarea de arme sau programe de apărare, relatează Reuters şi AFP.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie